Hjælp

RETRO-GAMING

Retro-gaming er in – se udvalget af de gamle retrospil og – konsoller her

Gaming slog for alvor igennem i 1980’erne. Det var blandt andet på grund af spil som Pac-Man og Super Mario.

Konsollerne dengang hed blandt andet Game Boy, Nintendo 64, Nintendo GameCube og Nintendo DS, hvis ikke man var til SEGA eller Atari. Var du ung i 80-90-00’erne så husker du formentlig nogle af de navne.

Det var også tiderne, hvor mange på grillbaren spillede på Arcade-maskinerne. Det kan man nu gøre hjemme på eksempelvis Thumbsupuk Mini Arcade Machine.

Tænker du, at Sony og Xbox altid har været de store spillere, så kom Sony faktisk først på markedet med PlayStation 1 i 90’erne. Helt præcis så den første konsol dagens lys på det europæiske marked i 1995. Xbox først kom på markedet i 2001.

I dag er spilmarkedet særligt præget af Xbox One, Sony PlayStation 4 og Nintendo Switch, som de mest moderne konsoller og nogle af de mest solgte.

Mange gamere spiller i dag også på PC’er. Men de gamle konsoller er også yderst interessante igen. De gamle spil er nemlig lettere at ”gå til” – med det menes, at man nemmere kommer i gang og end nutidens spil.

Nogle af de absolut mest populære spil gennem tiden har været Super Mario, Super Mario Kart, Pac-Man, Grand Theft Auto, Pokémon, Call Of Duty, Fifa og Resident Evil.

Det er ikke kun Nintendo, som har opdaget, at der er interesse for retro-gaming. De gamle Atari- og Sega-konsoller er nemlig også kommet i retroversioner. Du kan blandt andet få Sega Mega Drive Classic og Atari Flashback 7.

Nintendo Classic Mini Edition og Nintendo Super Nintendo Classic Mini kan erhverves til fornuftige priser. Det samme gør sig gældende for Atari og Sega.

Commodore 64 Mini er også en mulighed for danskerne at hygge sig med. Hvem husker ikke tiden, hvor du styrede med et joystick og ikke en ”gamepad”.

Sony har genoplivet PlayStation One med PlayStation Classic, der er deres bud på en retro-konsol.

Fælles for mange retro-konsoller er, at du er klar til at spille med det samme og at kun koster mellem 500-1.000 kroner.

Med i retro-gaming genren er spil og konsoller, som blev produceret fra 1970’erne og frem til starten af 00’erne.

Produkter i din søgning: 8